Какво се случва, когато видеоклипът ви бъде премахнат в YouTube?

Вашият канал в YouTube е източникът на всички видеоклипове на вашия бизнес, но всеки видеоклип, който качите, трябва да спазва насоките на общността на YouTube. В случай, че някой от вашите видеоклипове бъде свален, това не означава край на кариерата ви в YouTube; това обаче означава, че трябва да предприемете стъпки, за да избегнете подобни последици в бъдеще. За щастие YouTube ще ви каже какъв е проблемът и ще ви даде шанс да премахнете всички предупреждения от вашия запис.

Известие по имейл

Когато видеоклипът ви бъде премахнат, независимо от причината, ще получите известие по имейл. Обикновено този имейл ще бъде изпратен до акаунта в Gmail, свързан с вашия акаунт в YouTube. Имейлът ще посочва кой видеоклип е премахнат, както и причината за него. Той обаче няма да покаже дали това се дължи на доклад или кой е подал сигнал за вашето видео. Копие от това съобщение също се изпраща във входящата ви поща в YouTube.

Предупреждения за акаунти

Всеки път, когато видеоклип е маркиран за премахване от вашия акаунт, вие получавате едно предупреждение за вашия акаунт. Системата за стачка е въведена, за да ви покаже дали сте близо до забраната на вашия акаунт, но също така поставя определени ограничения за вашия акаунт. Ако имате предупреждения в акаунта си и се опитате да си осигурите приходи от видеоклиповете например, може да ви бъде отказано. Стачките изчезват след шест месеца, ако нямате допълнителни нарушения и ако завършите Училище за авторски права (вж. Ресурси).

Състезание за изтриване на видеоклипове

След като видеоклипът бъде премахнат или променен - ​​в някои случаи може да бъде изтрит защитен с авторско право звук, докато видеоклипът се поддържа онлайн - имате възможност да оспорите изтриването чрез раздела „Известия за авторски права“ на вашия видеомениджър. Оспорването на предупреждения за нарушаване на авторски права трябва да се извършва само ако смятате, че видеоклипът е премахнат по погрешка. Успешното оспорване на предупреждението ще го премахне от вашия акаунт, както и ще възстанови видеоклипа. Ако не успеете, няма да понесете никакви последствия, но ще запазите стачката. Също така имайте предвид, че изтриването на видеото също няма да премахне предупреждението.

Забрани за акаунти

Когато получите три предупреждения във вашия акаунт, YouTube ще спре вашия акаунт. Това означава, че вече няма да можете да влезете в акаунта си, всичките ви видеоклипове ще бъдат деактивирани и няма да можете да си възвърнете достъпа до акаунта си. Пак ще имате достъп до другите си продукти на Google със същия акаунт. Въпреки че самият ви акаунт в YouTube ще бъде деактивиран, все пак можете да разглеждате и гледате видеоклипове, но просто няма да ви бъде разрешено да влизате, за да публикувате коментари или да качвате каквото и да е съдържание.