Колко скоро публикациите изчезват, когато деактивирате Facebook?

Деактивирането на акаунта дава възможност на членовете на Facebook да отпаднат от полезрението в социалната мрежа само с няколко щраквания. Процесът на деактивиране отнема по-малко от минута и резултатите са незабавни. Въпреки че някои съдържания остават видими с ограничения, всички данни, които ще бъдат изтрити, веднага ще бъдат изчезнати. Независимо дали почиствате онлайн репутацията си или просто си почивате от Facebook, можете незабавно да изчезнете от погледа с деактивиране на акаунта във Facebook.

Незабавни резултати

След приключване на процеса на бързо деактивиране на акаунта, акаунтът ви веднага ще изчезне от погледа в социалната мрежа. Няма да се появявате в списъци с приятели или в резултатите от търсенето и приятелите вече няма да могат да виждат вашата хронология. Facebook ще запази цялото ви съдържание, включително вашата хронология, снимки, актуализации на състоянието и всичко друго, което сте публикували, ако искате да се върнете. Всяко съдържание, което ще изчезне, ще го направи веднага щом потвърдите деактивирането на акаунта.

Оставащи публикации

Въпреки че вашата хронология ще изчезне от погледа, заедно с всичко, което съдържа, някои публикации, появяващи се на страниците на вашите приятели, групови стени, бизнес страници и други места във Facebook, могат да останат видими. Например, ако сте маркирани на снимка на страница на приятел, името ви все още ще се появи на снимката, но няма да бъде под формата на връзка, върху която може да се кликне. Също така съобщенията, които сте изпратили, все още могат да се виждат в пощенските кутии на приятели. Никой обаче няма да може да взаимодейства с останалите маркери, съобщения или друго съдържание, съдържащо вашата снимка или име, тъй като акаунтът ви ще бъде недостъпен, докато не бъде активиран.

Деактивиране на акаунт

За да деактивирате своя акаунт във Facebook, щракнете върху иконата с настройки на зъбно колело в горния десен ъгъл на която и да е страница. Изберете опцията „Настройки на акаунта“ и изберете „Сигурност“ от лявата странична лента. Следвайте указанията, за да потвърдите деактивирането на вашия акаунт. За да активирате отново акаунта си, просто влезте със съществуващия си имейл адрес и парола. Членовете, които деактивират акаунта си няколко пъти, може да се наложи да изчакат поне 24 часа след влизане в системата за пълно активиране на акаунта.

Изтриване на акаунт

За да изтриете окончателно акаунта си, отидете на страницата Изтриване, деактивиране и запаметяване на акаунти (вижте връзката в Ресурси) и кликнете върху „Как да деактивирам акаунта си?“ връзка под заглавието Деактивиране на акаунти. Изберете връзката „Щракнете тук“ и следвайте подканите, за да завършите изтриването на акаунта. Имайте предвид, че изтриването на акаунт във Facebook е необратимо. Ако решите да се върнете във Facebook в бъдеще, ще трябва да създадете изцяло нов акаунт. Списъци с приятели, снимки и всяко друго съдържание, след като се свърже с вашия акаунт, ще бъдат изтрити.