Колко време преди да бъде изтрит акаунт в Twitter?

Twitter популяризира платформата като начин бизнесът да ангажира настоящите и потенциалните си клиенти в разговори, наред с други неща. Понякога обаче разговорът приключва - независимо дали е така, защото сте го замислили. Процесът, водещ до изтриване на акаунт и колко време отнема, зависи от конкретния акаунт и как е бил използван.

Многозначност

Има важна разлика, която трябва да разберете между деактивирането и изтриването на акаунт в Twitter. Деактивирането е временно състояние на акаунта, което се случва автоматично или умишлено и може да бъде отменено в рамките на 30 дни след като се случи. От друга страна, изтриването е постоянно състояние на акаунта, което се случва след изтичането на същите 30 дни след деактивирането на акаунта. Не може да се обърне, след като се случи.

Деактивиране

Ако не използвате акаунта си в Twitter - което означава не само да не влезете в акаунта си, но и да не публикувате туитове, нито да взаимодействате с общността - Twitter ще деактивира вашия акаунт автоматично след шест месеца. Или, ако искате да деактивирате своя акаунт умишлено, можете да го направите, като влезете в акаунта си, щракнете върху иконата на зъбно колело, щракнете върху „Настройки“ и след това щракнете върху връзката „Деактивиране на моя акаунт“. Това ще премахне вашия акаунт временно от платформата Twitter. Ако промените решението си, имате 30 дни, за да влезете отново в акаунта си, което ще го активира отново.

Изтриване

Ако не влезете отново в акаунта си в рамките на 30 дни, акаунтът ви в Twitter ще изчезне за постоянно от платформата на Twitter, след като бъде изтрит. Освен този процес, понякога Twitter незабавно ще изтрие акаунт, ако служителите в Twitter смятат, че вашата дейност в Twitter противоречи на условията на услугата на компанията или ако по някаква причина вашият профил се превърне в юридическа или икономическа отговорност. Освен това не бъркайте изтриването на акаунт в Twitter с изтриването на акаунт в TweetDeck - приложение в Twitter - което правите от уебсайта на TweetDeck. Изтриването на акаунт в TweetDeck не засяга акаунта в Twitter, с който е свързан.

Отстраняване на неизправности

Имайте предвид, че за да започнете процеса на изтриване, трябва да деактивирате акаунта си от компютър, а не от мобилно устройство, тъй като Twitter не позволява деактивиране от мобилно устройство. Ако откриете, че акаунтът ви продължава да се активира, след като го деактивирате, вероятно някой е хакнал акаунта ви. В този случай сменете паролата си и опитайте да деактивирате отново. Ако установите, че дори след 30 дни деактивиране акаунтът ви не е бил изтрит, свържете се с екипа за поддръжка на Twitter.