Как да изтриете запазена парола в Safari

Браузърът Safari за OS X и iOS съхранява вашите потребителски имена и пароли в паметта на вашето устройство, за да улесни влизането във вашите различни онлайн акаунти. За да изтриете запазена парола от Safari на Mac, изберете я от менюто Preferences. За да изтриете парола от iOS, изчистете данните си за автоматично попълване от менюто Настройки.

Управление на пароли за Safari в OS X

Когато влезете в уебсайт за първи път в Safari на Mac, ще бъдете подканени да запазите данните за вход за бъдещи сесии. Тези идентификационни данни на потребителя се съхраняват отделно за всеки уебсайт в раздела Пароли за предпочитания на Safari. Изтрийте парола, като отворите прозореца Предпочитания, изберете раздела „Пароли“, изберете парола и щракнете върху „Премахване“. Друга възможност е да премахнете всички пароли, като кликнете върху „Премахване на всички“. Информацията ви за вход незабавно се изтрива и следващия път, когато влезете в уебсайт, ще бъдете подканени да запазите паролата отново. Ако не искате да съхранявате паролата, откажете да я запазите, когато бъдете подканени.

Изчистване на данни за автоматично попълване в iOS

На устройства с iOS информацията за паролата се съхранява централно в менюто Настройки вместо настройките на приложението. За да видите, редактирате и изтриете пароли за Safari, отворете „Настройки“, докоснете „Safari“ и изберете „AutoFill and Passwords“. Докоснете „Запазени пароли“ и „Редактиране“, след което изберете уебсайта, за който искате да премахнете данните си за вход. Вашите потребителски идентификационни данни се изчистват незабавно и ще бъдете подканени да ги съхраните отново при следващото влизане.