Как да премахнете потребител на гост от Mac

Оставянето на отворените акаунти на гости на вашия компютър Mac, когато потребителят вече не се нуждае от достъп, може да застраши вашия бизнес и лични файлове. Премахнете ненужните акаунти, като използвате секцията Потребители и групи, намираща се в Системни предпочитания. Ако гостът има разрешения за четене и запис, трябва да решите какво да правите с домашната папка на потребителя - или пазете папката, или я компресирайте в образ на диска.

Премахване на потребителския акаунт на гост

1

Щракнете върху менюто "Apple" в горния ляв ъгъл на работния плот и изберете "System Preferences". Щракнете върху иконата "Потребители и групи" в раздела "Система".

2

Щракнете върху иконата "Заключване" в долния десен ъгъл и след това въведете името и паролата на администратора си, както бъдете подканени. Това отключва настройките, за да ви позволи да правите промени.

3

Изберете акаунта "Гост потребител" в лявата колона. Премахнете отметката от опцията „Позволи на гостите да влязат в този компютър“. Потребителският акаунт на гост е деактивиран.

4

Щракнете върху иконата "Заключване", за да попречите на другите да променят настройките.

Премахване на други потребители

1

Отворете "Системни предпочитания" от менюто на Apple и кликнете върху иконата "Потребители и групи". Щракнете върху иконата "Заключване" и въведете името и паролата на администратора си.

2

Щракнете върху името на потребител, който искате да премахнете в лявата колона. Щракнете върху бутона "-" под колоната. Ако акаунтът е само за споделяне, се отваря диалогов прозорец с молба да потвърдите, че искате да изтриете акаунта. Щракнете върху „Ok“.

3

Запазете домашната папка на гост потребителя, ако желаете, като изберете опцията "Запазване на домашната папка в изображение на диск". Изображението се запазва в папката Потребители, в подпапката Изтрити потребители. Ако не изберете тази опция, домашната папка на потребителя остава там, където е в папката Потребители. Щракнете върху „Изтриване на потребител“.

4

Щракнете върху иконата "Заключване", за да попречите на никого да променя настройките без административни разрешения.